Heerlijk het is herfst, ook voor je huid!

herfstblog

Heerlijk het is herfst, ook voor je huid!

Na een fantastische mooie zomer willen we allemaal de herfst zo verfrissend en stralend mogelijk betreden. Wanneer je goed voorbereid de herfst ingaat sta je met een flinke voorsprong aan de vooravond van de winter. In deze blog deel ik een aantal praktische tips die je kunt inzetten zodat jij goed voorbereid het seizoen van de gouden bomen ingaat.

De herfst vraagt om andere huidverzorging, want ook de huid ervaart het wisselen van het seizoen. Na de zomer is je huid reeds gedehydrateerd. Dus het vochtgehalte van de huid aanvullen is het allerbelangrijkste.

 

1. Analyseer je huid : Wanneer de seizoenen veranderen kunt u merken dat soms ook uw huidtype verandert. Sommige mensen met een vette huid zullen bemerken dat hun huid een beetje normaal is, en mensen met een normale huid bemerken dat hun huid droog aanvoelt. Houdt uw huid in de gaten als het weer wat kouder wordt en kijk of het nodig is om uw huidverzorging aan te passen. Als u het niet zeker weet raadpleeg een beauty therapeut.

2.  Scrub je huid 1 a 2 keer per week om een stralende huid te behouden. Je dode huidcellen zullen geen verzorgingsproducten meer opnemen. Een goed gepeelde huid is beter doorbloed en neemt de werkstoffen in cremes veel beter op nadien. Voor een milde vorm van peelen  zie Regina Renier Enzyme Peel.

3. Hydrateer je huid. In de zomer had je misschien genoeg aan een dagcreme en een zonnebescherming, maar nu loont het de moeite om iets extra’s te doen voor je huid. De herfst is het ideale seizoen om een serum aan je beautyritueel toe te voegen. Verkies nu een hydraterend serum dat de vochtbalans gaat herstellen ; bijvoorbeeld Regina Renier Hyaluronic serum.

4. Volle gezichtscreme : Zo reageert de huid op de herfst: de buitenste huidlaag werkt als een beschermend schildje tegen o.a. kou, bacterien en vuildeeltjes. Hij houdt ook het vocht binnen in de huid dat nodig is voor een soepel, gladde huid. Deze epidermis wordt iedere maand in zijn geheel vervangen zonder dat je daar iets van merkt. Maar: hij kan slechter gaan functioneren door allerlei zaken van buitenaf, zoals barre kou, schrale wind en temperatuurverschillen tijdens seizoenswisselingen. Daarom is het beter om in de herfst en winter een creme aan te brengen die de huid voedt en vocht geeft. En zeg zelf: wat is er heerlijker dan een nieuwe skincare product openen en weten dat je huid het allerbeste krijgt!

5. Mask Moment.  Reserveer ook een dag in de week om een hydraterend gezichtsmasker aan te brengen.

6. Sunblock is nog altijd een must! Of je nu een heldere herfstdag verwacht of een grijze, je huid heeft nog steeds bescherming nodig tegen U.V. stralen in de herfst.

7. Water, water en nog eens water! Rond deze periode lijkt het of heel je lichaam uitgedroogd is. De oplossing daarvoor is heel simpel: water drinken. Water drinken is de manier om gehydrateerd te blijven, en het lijkt niet onlogisch; je huid bestaat immers voor 80 procent uit water. Twee liter water per dag drinken verandert de textuur van je huid. Zonder voldoende water ziet je huid er doffer uit en zijn je rimpels en poriën prominenter. Genoeg water drinken zorgt dus voor een mooie gezonde huid. Maar ook voor de lucht in huis is water essentieel. Gebruik een luchtbevochtiger of plaats een kom met water boven op een radiator om de lucht in huis te bevochtigen. Dit om te voorkomen dat je huid uitdroogt. Voor extra sfeer kun je een paar druppels essentiële olie toevoegen aan het water.

Bereid je huid goed voor, zodat je in de winter enkel nog hoeft te onderhouden.

Regina Renier  Serves your beauty